Vračilo blaga

Se vam kdaj zgodi, da naročite več izdelkov in za katerega izmed njih ugotovite, da vam je prevelik, vam ne ustreza ali pa ste si ga predstavljali čisto drugače? Ker spletno nakupovanje ne omogoča ogleda izdelkov v živo, smo se odločili, da vam za vsa spletna naročila nad 80€ v roku 14 dni od nakupa, omogočimo brezplačno vračilo.

V primeru, da želite vrniti izdelek ali celotno naročilo, nas pokličite na 0590/877-70 ali pa nam pišite na info@kibuba.com. Mi bomo naročili odvoz pošiljke s transportno službo DPD. Izdelke zapakirajte v primerno embalažo in počakajte na kurirja. Možnost brezplačnega vračila izdelka velja samo za območje Slovenije.


Kibuba d.o.o. jamči za kakovost blaga z garancijo uvoznika oz. proizvajalca blaga. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V zadnjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.

Če z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da nam v štirinajstih dneh od prevzema blaga sporočite (elektronsko, po telefonu ali preko običajne pošte, pri čemer se kot rok za pravočasno oddano sporočilo šteje datum oddaje na pošti), da odstopate od pogodbe.
V skladu z zakonom ni treba navesti razloga za odstop od pogodbe se pa v podjetju Kibuba d. o. o. toplo priporočamo, da izpolnite obrazec za zamenjavo / vračilo blaga


Izdelke morate vrniti najkasneje v roku štirinajstih dni po odstopu od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga če je zmanjšanje posledia ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga

Edini strošek, ki vas bremeni pri vračilu blaga, je strošek neposrednega vračila. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku. Pri nakupu nad 80 € vam omogočimo brezplačno vračilo blaga in za odvoz s kurirsko službo DPD poskrbimo mi.
Kupnino za vrnjene artikle vam bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom kot ste ga uporabili za plačilo, razen če bi želeli uporabo drugega plačilnega sredstva pri čemer za vas ne bodo nastali nobeni dodatni stroški.
Denar vam bomo vrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od nakupa, vendar bomo vračilo zadržali v primeru, da v predpisanem roku od vas ne bomo prejeli vrnjenega blaga ali potrdila o vrnjeni pošiljki.

Odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo njegovim splošnim pogojem poslovanja, vam ni treba sprejeti. Blago je po dogovoru mogoče tudi osebno prinesti na poslovno enoto podjetja.

Odgovornost podjetja za stvarne napake

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali pa garancije nima.
Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : (1) Odpravo napake (2) Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako (3) Zamenjavo blaga
(4) Vračilo plačanega zneska

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.