LYO FOOD

Dehidriran obrok LYO Svinjska obara z ječmenom 500g

3.7 od 5
3,7 na podlagi 1 ocene
Recept z odlično kombinacijo sestavin, ki naredijo okusen obrok. Mehko svinjsko meso, zelenjava in kremna omaka zagotovijo polno porcijo energije za vaš naslednji podvig. Pa dober tek!
Izdelek je bil odstranjen iz ponudbe

Fotografije uporabnikov

Ni fotografij uporabnikov. Bodite prvi! dodaj svojo fotografijo

Opis izdelka

Recept z odlično kombinacijo sestavin, ki naredijo okusen obrok. Mehko svinjsko meso, zelenjava in kremna omaka zagotovijo polno porcijo energije za vaš naslednji podvig. Pa dober tek!
 • Sestavine: Svinjsko meso 38%, ječmenova* kaša 28%, pšenična* moka, korenje 5%, rdeča paprika 5%, grah 5%, koren peteršilja 5%, čebula 5%, sol, kanola olje. *alergeno
 • Energijska vrednost na 100g: 1698KJ, 403kcal. Hranilna vrednost na 100g: 10,1g maščobe , od tega 3,35g nasičene maščobne kisline ; 36,8g karbohidrati (ugljikohidrati), od tega 4,7g sladkorja ; 7,77g vlaknin ; 37,4 proteini ; 3,2g soli
 • Svinjska obara z ječmenom 500g
  Priprava 1. Odtrgajte na vrhu pri zarezi 2. Razprite zadrgo in odstranite paketek za absorbcijo kisika 3. Dodajte cca 388 ml vrele vode do zareze pod zadrgo na zunanji strani 4. Premešajte 5. Zaprite zadrgo in pustite stati 10 minut 6. Odtrgajte pri zarezi pod zadrgo in ponovno premešajte. Dober tek!

Mnenja uporabnikov

oddaj svoje mnenje
 • 3.7 od 5
  Gregor D., Polzela 11.10.2018

  Kaj vam je na izdelku všeč? Priročno pakiranje, majhna teža obroka pred pripravo, zato v nahrbtniku ne zavzame veliko prostora. Priprava obroka je razmeroma hitra in predvsem preprosta - samo dodaj vročo vodo, premešaj in počakaj nekaj (več) minut (kot piše v navodilih - glej besedilo spodaj). Hrana je dokaj okusna, pohvalno je, da je pripravljena brez ojačevalcev okusa (vključno z \\\"ekstraktom kvasa\\\"), konzervansov in drugih nepotrebnih kemikalij, ki pogosto rade \\\"zaidejo\\\" v podobne obroke, z morebitno izjemo repičnega olja (\\\"kanola olje\\\" - glej spodaj).
  Kaj vam na izdelku ni všeč? Slovenska navodila so pomanjkljiva, zavajujoča in napisana s premajhnimi črkami - v slovenskih navodilih ne piše, da je treba odstraniti paketek z absorberjem kisika, kar je sicer logično in razvidno iz piktograma, ampak nimajo vsi uporabniki enakih izkušenj in znanja. Količina vode pri vseh jezikih in v piktogramu je označena s 388 ml, le v slovenskem prevodu piše 293 ml vode. Poleg tega, kdo resno pričakuje, da bo uporabnik v terenskih pogojih doziral vrelo oz. vročo vodo do mililitra natančno? Tudi tako imenovana \\\"fill line\\\" (črta, ki označuje količino vode, ki naj bi jo nalili v vrečko), ki v slovenskih navodilih ni nikjer omenjena, je pa označena na zunanji strani embalaže (na nalepki) in ni niti približno tam, kjer je raven vode 388 ml, ko jo naliješ v vrečko. Med sestavinami je v slovenskem prevodu in v angleški deklaraciji navedeno \\\"kanola olje\\\" (canola oil), kar je sicer komercialno ime za kanadsko repično olje, ki je večinoma pridobljeno iz gensko spremenjene oljne repice. Ali gre za ogrščično olje, repično olje ali kaj tretjega pa verjetno ni predmet te ocene. Sama hrana je sicer okusna (za dehidrirano hrano), vendar pa so koščki mesa preveliki in se niti po dvajsetih minutah čakanja niso povsem rehidrirali, zato ostanejo še nekoliko hrustljavi za zagrizenje. Okusi so sicer različni, vendar tudi poper v zrnju ni nujno primeren za zvečenje za marsikaterega uporabnika.
  Ostala opažanja? Dehidrirana hrana ima dolg rok trajanja in ne potrebuje posebnega shranjevanja, zato je lahko takšen obrok vedno kje v rezervi, npr. v nahrbtniku, v avtu, na čolnu, v službi ali na vikendu, ki ga obiščete samo občasno.